Isänpäivä ja täytekakkua tietennii! Tällä kertaa halusin kokeilla kinuskikakkua, kun en sitä ennen ole tehnyt.

Blogeja selatessani on kynnys kokeilla kinuskikakkua noussut.. Olen saanut sen kuvan, että kinuski on todella vaikea saada onnistumaan. Tein siis ohjeen mukaan kieli erittäin keskellä suuta ja sain kuin sainkin kinuskin onnistumaan hyvin! JEE!
Syynä lienee, että vähän väliä tiputtelin kinuskia kylmään veteen ja heti kun se muuttui lasissa pisaraksi, otin kinuskin pois liedeltä.

Ainoa ongelma on, että kun kakun laittaa sitten jääkaappiin, muodostuu kakkukupuun pisaroita, jotka sitten tippuu kinuskin päälle ja jättää rumat pisaran jäljet.. Kertokaapa siis, miten te muut saatte kinuskin pysymään hienon kiiltävänä ja siistinä?!

Kinuskikuorrutus

  • 1,5 dl fariinisokeria

  • 2 dl kuohukermaa

  • 2 rkl voita


Täyte

  • 3 prk ananasmurskaa
  • 2,5dl flora vispiä (vaahdotettuna)
  • mangopilttiä
  • 2 rkl sokeria

Kostuttelin appelsiini/ananasmehulla. Levitin ananasmurskat pohjalle ja kermamangoseoksen päälle. Viimeksimainittu oli ihan älyttömän hyvää! SItä tuun varmasti käyttämään jatkossakin.

Näillä täytteillä tein, koska arvasin, että mieheni tykkää enemmän näistä mauista kuin perinteisistä mansikka yms. kakuista. Luulin tosin, että itse en tykkäisi koska ananas ei kuulu lempimakuihini. Kakku oli yllättävän makuinen, eli ensimmäinen suupala meni ihmetellessä, mutta sitten kakku osoittautuikin todella hyväksi! *ylläri!* Eli kinuski ja ananas+mango sopiikin tosi hyvin kyllä yhteen ja mieskin piti kovasti.. :) Kaikkea sitä oppiikin kun uskaltaa testailla asioita...

Koristelu tehtiin yhteistyössä riiviöni kanssa.



Kuva on ruma, kun taas unohdin kuvaushommat silloin kun kakun sain valmiiksi... Poikani maalasi marsipaanipalaselle ISI (maalaili myös kolmelle muulle palaselle, mutta ne löysi tiensä poikani suuhun, ennenkuin ehtivät kakun päälle ;D)

Jossain vaiheessa kakku koki pientä lisätuunausta kun riiviöläinen löysi kruunun koristekätköistäni.. Ilmeisesti oli sitä mieltä, että kyseinen koriste sopii iskälle täydellisesti! ;P