Elikkä siskonpojalleni tekaisin ihan ex tempore onnittelukakun, kun hän pääsi kuin pääsikin kunnanvaltuustoon! jee!

Olin tovin jo ajatellut, että voisin kokeilla puolukkatäytekakkua.. Koskaan en ole sellaista maistanut, enkä kyllä ollut varma, että onko välttämättä edes hyvä idea puolukasta kakkua tehdä.. No, ihan pirruuttani tein kuitenkin! =)

Sovelsin erästä siskontytöltäni saatua kääretortun ohjetta. Jauhoista osan korvasin ruisjauholla ja ohrakkaalla (ei sattunut olemaan perunajauhoja).

Täytteeseen tuli,

  • 2,5dl flora vispiä (vaahdotettuna)

  • 1prk maitorahkaa

  • n 0,5 dl sokeria

  • n 2 rkl vaniljasokeria

  • 3 dl puolukoita

Tein 4 munan pohjan. Kostutin (muistaakseni) vaniljamaidolla. Puolukat levitin ensin pohjalle ja kermarahkaseoksen sitten päälle.

Viimeistely oli tällä kertaa todella surkeaa! Kermaa ei ollut tarpeeksi kun tein kakun niistä tarpeista mitä kaapista löytyi.
Tarkoitus oli, että sankari hakee kakun silloin illalla, joten luulin että joudun antamaan kakun ilman pursotuksia.. koristelin sit kakun sillon illalla valmiiksi. Kermaa riitti just ja just tekstin kirjoittamiseen. Tosin sekin meni mönkään... Nimittäin riiviöläinen päätti puottaa lähes täyden 1,5l maitopurkin, jääkaapin ylähyllyltä lattialle, just kun olin pursottamassa viimestä iitä..! Siitä tuli siis 1, heh! Alla kuva tuloksesta ilman pursotuksia.



Koska kakunluovutus siirtyikin seuraavaan iltaan pursottelin sitten seuraavana päivänä kakun loppuun ja aikas surkeasti pursotinkin :P..
Onneksi siskonpoikani on sen verta rento tyyppi, että arvasin ettei o moksiskaan vaikka kuin ruman kakun saisi *wirn*!

Niinhän siinä kävi, että oikein tyytyväiseltä vaikutti joka tapauksessa! :)

Kakku oli yllättävän hyvää, kannattaa tehdä jos syksyistä piristystä kaipaa kakun muodossa.

Sankarin kommenttia lainatakseni:

"Oli hyvvää tuo kaakka.. Kyllä passas syyä :)"
Vielä kerran onnea Matias!