Netistä (monkeyfood sivuilta) löyty tosi ihanalta kuullostava ja paljon kehuttu Nigellan forever summer-kirjasta kopsattu:
Mangopavlova (6-8 annosta)
Marenkipohja
- 4 valkuaista
- 250 g sokeria
- 2 tl maissijauhoa
- 1 tl valkoviinietikkaa
- pari tippaa vaniljauutetta
Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, johon muodostuu huippuja. Lisää sokeri ruokalusikallinen kerrallaan ja vatkaa koko ajan, kovin kovin pitkään, kunnes kaikki sokeri on lisätty ja seos tuntuu sormien välissä hierottuna pehmeältä, ei siis lainkaan rakeiselta. Nostele joukkoon maissijauhot sekä valkoviinietikka, johon on sekoitettu vaniljauute. Levitä marenkimassa leivinpaperoidulle pellille n. 21 cm halkaisijaltaan olevaksi ympyräksi. Tasoittele päällys ja reunat. Muista, että marenki paisuu uunissa. Työnnä pelti uuniin ja laske välittömästi uunin lämpötila 150 asteeseen. Paista marenkia tunti tai hieman reilu, mutta älä liian kauan, sillä vaikka kuoresta tulee entistäkin rapsakampi, sen vaahtokarkkimainen sisus kuivettuu liian pitkässä paistossa. Itse paistoin tasan tunnin ja tuli täydellinen.
- 2,5 - 3 dl kermaa
- kypsä mango tai purkillinen säilöttyä
- tuoretta minttua
Totahan oli sit pakko koklata! Tosin mulla ei sattunut olemaan mangoa..eikä minttua...eikä valkoviinietikkaa...eikä muuten vaniljauutettakaan *WIRN*.. Väkerränpä sit mansikka pavlovan tavallisella etiikalla ja vaniljasokerilla maustettuna.. parin tunnin sisään tiedetään toimiiko moinen! =)
*muoks*Tosi hyvää oli! Pakko kyllä kokeilla tuota alkuperäistä reseptiäkin joku päivä!
Kommentit