Hautajaisiin toivottiin marjapäällysteisiä kakkuja. Valitettavasti hilloja ei ollut mistä ottaa, niin päädyimme mansikka ja vadelmakakkuun.

Oli mukava tehdä kerrankin ihan tavallisia normikakkuja. Tilaisuuden vakavan luonteen huomioon ottaen halusin tehdä kakuista ihan vain yksinkertaisen ja arvokkaan näköiset. Sekä mahdollisimman monen suuhun sopivat. Kakkujen tekokin sujui oikein rauhallisissa ja rauhoittavissa merkeissä. Terapiaa sielulle!   

                 

Mansikkakakussa täytteenä on diplomaattikreemi+kermavaahto, sekä tuoreet mansikat. Kiilteen alle laitoin vielä ohuen kerroksen mansikkamarmeladia, jotta kiille saisi hieman "syvyyttä" väriin. Salamavalo jännästi vääristää ja tekee kiilteeseen valkoisia kohtia. Oikeasti nää kiilteet oli aika tumman ja syvän punaisia.


DIPLOMAATTIKREEMI

  • vaniljakreemijauhetta+2,5 dl vettä (vatkataan pari minuuttia)
  • 2,5dl flora vispiä
  • Mansikoita

Tähän kakkuun (8 munan kakku) tein kreemin tuplana. Marjoja meni yhteensä lähes pari litraa (pintaan 1litra ja täytteeseen toinen).


Vadelmakakkuun tein olosuhteiden pakosta moussen :). Pohja jäi jostain syystä sen verran ohueksi, että joudun halkaisemaan pohjan kahtia. Tein siis vadelmarahkamoussen+vaniljarahkamoussen ja hyydytin ne päällekäin. Lisäksi alempaan pohjaan sivelin vadelmamarmeladia. NAM!

VADELMARAHKAMOUSSE

  • 5dl vadelmia
  • 250g Vaniljarahkaa
  • 2,5dl flora visp
  • 2rkl sokeria
  • 5 liivatetta+tilkka vettä


Ensin liivatteet kylmään veteen likoamaan. Sitten flora vaahdoksi, sekaan rahka. Sulatin liivatteet vesitilkassa ja vatkaten vaahdon sekaan. Viimeisenä marjat (jotka oli hieman kohmeessa). Tarkista maku ja lisää tarvittaessa n. 2rkl sokeria. Levitä ripeästi täyte kakun pohjalle ja tasoittele. Täyte jähmettyy nopeasti jos marjat on kylmiä/jäisiä.

Edellisen täytteen päälle tein sitten vaniljarahkamoussen, ihan samalla reseptillä, mutta vadelmat pois ja ehkä lisää sokeria.

Sitten marmeladilla sivelty pohja tämän päälle ja hyytymään jääkaappiin yön yli.

Molemmat kakut on kostutettu spritella.

Aamulla tein sitten kiilteet päälle ja koristukset. Mansikkakakun reunat on koristettu hasselpähkinärouheella.

Mukaan laitoin vielä paketin edellispäivänä tehtyjä marsipaanineilikoita, joilla saivat koristella kakut juhlapaikalla.

Sen minkä itse täytteitä maistelin, niin onnistuneita olivat molemmat kakut. :)