Hellapoliisilta "lainaamani" resepti (tuo valkosuklaamousse oli ainakin aivan mahtavan makuista!):

Tee mielellään 4l vuokaan 28-30cm halkaisijaltaan. Pohjaksi 8 munan kakku.

Mustikkamousse:

  • 6 liivatelehteä

  • 2 dl vispikermaa

  • 2 dl ranskankermaa

  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa

  • 1-2 dl sokeria (en muista kumman määrän laitoin, mutta se selviää maistamalla)

  • 2 tl vaniljasokeria

  • 5 dl mustikoita soseutettuna

  • 1/2 dl vettä

 

Valkosuklaamousse:

  • 2 munaa
  • 0,5 dl sokeria
  • 2,5 dl Flora vispiä
  • 200 g valkosuklaata
  • 5 liivatelehteä
  • tilkka vettä


Kostutus: n. 1/2 l maitoa + 6 tl vaniljasokeria

Pinnalle: 5-7 dl mustikoita
Kiille: 3 dl vettä + 1,5 dl hyytelösokeria

Pursotus: sokerilla ja vaniljasokerilla maustettua kermaa tai Flora vispiä 5- 7,5 dl riippuen pursotustyllan koosta ja siitä pursotatko myös kakun pinnalle



Mustikkamousse:

Liota liivatelehtiä runsaassa vedessä 5-10 minuuttia.

 

Vatkaa kerma vaahdoksi.  

Soseuta mustikat tai paseeraa ne (= painele siivilän läpi)

 

Sekoita keskenään ranskankerma, tuorejuusto, sokeri, vaniljasokeri ja soseutetut mustikat.

Liuota vedestä puristetut liivatteet puoleen desiin kiehuvaa vettä, anna jäähtyä hetki. Kaada liivateseos edellä mainittuun seokseen ohuena nauhana, nostele joukkoon lopuksi kermavaahto.


Valkosuklaamousse: 

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.

 

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa Flora vispi vaahdoksi. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Yhdistä vaahdot ja sula suklaa, kaada lopuksi joukkoon ohuena nauhana vesitilkkaan sulatetut liivatelehdet.

 

Kokoaminen:

Vuoraa kakkuvuoka kahdella kelmun palalla ja kokoa kakku vuokaan. Laita pohjalle päällimmäinen osa nurinperin ja kostuta. Kaada päälle valkosuklaamousse. Nosta sen päälle keskimmäinen kakkulevy, kostuta ja kaada päälle mustikkamousse. Nosta päälle kakun pohjaosa ja kostuta.

Hyydytä jääkaapissa 4-5 tuntia tai yön yli.

Kumoa hyytynyt kakku tarjoiluvadille.

Kaada pinnalle jäiset mustikat.
Kiehauta vesi kasarissa ja lisää koko ajan sekoittaen hyytelösokeri. Anna kiehua, kunnes liemi kirkastuu.
Nostele hetken jäähtynyt liemi mustikoiden päälle lusikalla.

Vaahdota kerma ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla.
Pursota ensin kakun reunat ja sitten pinta.


Tein miehelle töihin em kakun. Kakku meni kuin kuumille kiville ja ilmeisesti vaimo saa jatkossakin pitää heitä koekaniinina ;). Mies toi palan kotiinkin mulle maisteltavaksi ja täytyy sanoa, että ehdottomasti parhaita kakkuja mitä olen syönyt! Että kiitos vaan hellapoliisille loistavasta reseptistä!



Ruma se taas on (toi pursottaminen ei ole selkeestikään (vielä) mun juttu...), mutta maku oli niin hyvä, ettei sitä kukaan hoksannut ;)