Tänä aamuna sain valmiiksi kakun ystäväni tyttärelle. Toiveena oli kakku, jossa sulkaakuorrutus ja teksti valkosuklaalla pursotettu. Lisäksi kakun piti olla joko sydämenmuotoinen tai sydänten piti jollain tavalla olla esillä koristelussa.
Päätin tehdä paljon kehutun pätkismoussetäytteen, vaalealla kakkupohjalla. Lisäksi netistä bongaamani suklaakuorrutteen (200g voita, 300g suklaata 50/50 vaaleeta ja tummaa ja 2 rkl siirappia). Pari päivää väkersin (apureidenkin ;) kera) erinäisiä suklaapursotuksia (palloja, sydämiä, tekstiä) valmiiksi, että saisin kaiken sujumaan kun kakunteon aika on.
Tämä kakku osoittautui melkoiseksi murheenkryyniksi!! Pohja meni liian mureaksi (vissiin jauhot ei kunnolla sekoittunut ja uunissa hieman liian kauan). Lopputulos olikin lähinnä pottupeltoa muistuttava rosoinen ilmestys, kun hajos vähän sieltä  täältä... :/



Täytteen "sulatettu" pätkis ei sulanut vaan meni sellaiseksi "puruksi" (sekä mikrossa, että vesihauteessa). Sain toisen erän kuitenkin suhtkoht tasaiseksi sekoitettua. Ajattelin jo, että saan huokasta helpotuksesta, mutta yllätys yllätys täyte ei sitten maistunutkaan hyvälle! Lähinnä tuorejuustolle... No ei kun soveltamaan... Lisäsin sitten täytteeseen maitosuklaata, tummaa suklaata ja lopulta (kun hikikarpalot jo puski pintaan) jopa vaniljakastikejauhetta. Sen avulla maku onneksi sitten parani niin, että sen kehtas kakun väliin laittaa! Alimpaan väliin laitoin vielä päärynäpilttiä hieman makua (toivottavasti) täydentämään ja raikastamaan.



Koristelussakin menin sössimään kun ens alkuun innostuin vähän liikaa... No yön yli piehtaroitua heräsin ennen seitsemää sitä väkertämään valmiiks, että saan rauhassa tehdä. Ihan hieno siitä (ainakin mun mielestä) lopulta tuli, vaikkei yhtään sen näköinen kun olin ajatellut...



Toivottavasti sankari hyväksyy lopputuloksen! Kauhun sekaisella jännityksellä jään odottamaan mikä tuomio on...
Enää ei voi sanoa ku huh huh!

muoks. Synttärisankari tykkäs kakusta kovasti :D, mikä helpotus! Hyvin teki kauppaansa ja kehuja sai. Täytyy myöntää et paljon parempaa oli kuin kuvittelin. Ehkä tota pätkismoussea vois toistenkin kokeilla, hieman muokattuna tosin ;).