Tein siis hello kitty- kakut ystäväni tytölle. Käytin vertailun vuoksi kakkuihin eri pohjia. Toisen olin siskoni reseptin mukaan tehnyt jo aiemmin pakastimeen ja toinen ns. yhtä paljon- kakku, mikä on helppo ja nopea tehdä. Jälkimmäinen onnistui paljon paremmin, oli paljon tasaisempi ja maultaan/koostumukseltaan parempi, pysyttelen siis vastakin tässä tutussa versiossa.. Tässäpä kuvaa.




Täytteenä oli sekasopan Marielta (kiitos vain!) bongaamani (ja hieman muokkaamani) vadelmarahkatäyte, mikä sopikin täydellisesti lastenkutsuille.

Vadelmarahkatäyte

6 liivatetta

1/2 dl vadelmamehutiivistettä

250g maitorahkaa

2 1/2 dl flora vispiä

1 1/2 dl sokeria

5 dl jäisiä pakastevadelmia

Liivatteet likoamaan kylmään veteen. Lisää sokeri kermaan ja vatkaa. Sulata liivatteet vadelmamehutiivisteeseen ja sekoita huolella maitorahkaan. Lisää kermavaahto ja jäiset vadelmat. Sekoita kunne seos on vaaleanpunaista ja alkaa hyytyä. Levitetään kakkupohjien päälle kun on hieman hyytynyt.


Onneksi olin kaukaa viisas ja tein huonomman pohjan kakuksi ensin. Tämä ns. harjoitteluversio jäi hiukan kuivaksi. Kuorrute jäi selkeästi epätasaiseksi ja pursotukset menivät myös pieleen. Valkoinen kermavaahto jäi liian löysäksi ja vaaleanpunaiseksi värjäämäni liian kovaksi. Levitin siis vaaleapunaista pohjalle ja pursotin valkoista päälle, kauheen näköiset...






Sitten ekalla versiolla "harjoiteltuani", toinen onnistuikin kivasti! :). Pursottamisessa en vieläkään ole oikein hyvä, mutta haitanneko tuo?






Aikalailla tollaiseksi mä olin sen kuvitellutkin mielessäni, mahtava tunne kun sai sen suunnilleen toteutettuakin!

Kaiken kaikkiaan olen todella tyytyväinen aikaansaannoksiini. Ei auta kun todeta, että tähänhän voi jäädä koukkuun! Suunnittelen jo seuraavaa "uhria" jolle voin jonkun kivan kakun yrittää väkertää! :)