Tämmöisen reseptin bongasin (jälleen) sekasopan marien sivuilta, kuvat olivat niin ihania, että pakko kokeilla kunhan sopiva tilaisuus koittaa!

Rapeat suklaatäytteiset pikkuleivät 12 kpl

 

50g margariinia tai voita

 

1 dl fariinisokeria

 

1 1/2 dl vehnäjauhoja

 

1 rkl maitoa

 

1/ tl vaniljasokeria

 

12 pientä suklaamunaa tai

12 suklaapatukan palaa tai

12 marsipaanipalloa

 

Kuorrutukseen suklaata ja koristeluun esim. sokerikoristeita, smartieskaramelleja, mantelilastuja

 

Mittaa ainekset tarkasti. Vatkaa sähkövatkaimella kulhossa rasva ja fariinisokeri tasaiseksi massaksi. Lisää vehnäjauhot, maito ja vaniljasokeri. Vatkaa sekaisin kunnes taikina on pientä, tasaista ja murumaista. Puristele taikinamurut nopeasti yhtenäiseksi palloksi, älä vaivaa enempää kuin on pakko. Jaa taikinapallo kahtia. Jaa puolikkaat vielä kukin kolmeen osaan niin että saat taikinasta 12 palaa. Pyörittele kämmenien välissä palloiksi. Kuori suklaamunat tai pilko suklaapatukat suklaamunan kokoisiksi paloiksi. Työnnä suklaa huolellisesti pallon sisään ja pyöritä uudestaan palloksi. (jos suklaa jää jostakin kohtaa pilkottamaan leviää se paistuessaan pellille) Asettele taikinapallot leivinpaperille ja paista 175 asteisessa uunissa noin 13-15 minuuttia. Anna jäähtyä kunnolla. Sulata suklaata ja levitä jäähtyneiden pikkuleipien päälle. Koristele haluamallasi tavalla ja laita kylmään kovettumaan.